VANTAA – Noli Studios Myyrmäki

Vantaan Myyrmäkeen vuonna 2021 avattu Noli Studios tarjoaa lisäpalveluilla höystettyjä elämisen ratkaisuja lyhyt- ja pitkäaikaisille vieraille. Ylellisen hotellitunnelman lisäksi konseptissa on selkeästi mukana kodikkuuden tuntua lisääviä ratkaisuja.

Loppuasiakkaan tarpeisiin suunniteltu kohde

Noli Studios -konseptin kolmannen toimipisteen huoneet ovat 19–38 m2 kokoisia studioita, joissa on panostettu viihtyisään ja tyylikkääseen sisustuksen , ja lähes kaikissa studioissa on valoisa parveke. Kaikille asukkaille yhteiset käyttötilat kattavat yli tuhat neliömetriä eri toimintoihin tarkoitettuja tiloja, kuten keittiön ja kuntosalin.

Tyylikäs valkoisen ja ruosteen värinen julkisivu sai seurakseen PihlaPROn tummanharmaalla alumiinilla verhoillut ikkunat. Lasitetuilla parvekkeilla ikkunoiden ja parvekeovien ulkopuoli sekä seinäpinta on raikas vaaleanharmaa.

Hiljaisuutta vilkkaalla paikalla

Rakennukseen asennettiin yhteensä 389 avattavaa MSEA-1 ikkunaa tehdasasenteisine sälekaihtimineen. Osassa ikkunoista on myös auringonsuojalasitus, joka ehkäisee tilojen liiallista lämpenemistä kesäaikaan.

Ikkunoiden suunnittelussa on huomioitu äänieristävyys, jotta asukkaat saisivat mahdollisimman rauhalliset yöunet vilkkaan liikenteen ympäröimässä rakennuksessa. PihlaPROn ikkunoiden ääneneristävyys on minimissään 44 dB (tieliikennemeluluokituksella/Rw+Ctr). Kun Noliin valittujen ikkunoiden karmisyvyys on leveä 210 mm, on ikkunoiden äänieristysarvo jo lähtötasoltaan erittäin hyvä.

Fiksua tilankäyttöä

Talon 301 parvekeovea ovat yksilehtisiä, täyslasisia puu-alumiiniovia, joissa kaikissa on turvalasit, auringonsuojalasitus, koivukynnys sekä pinta-asenteiset sälekaihtimet. Osa parvekeovista tehtiin vain 690 mm leveinä, jotta pienempien huoneiden tilankäyttö voitiin optimoida.

Kun samaan huoneeseen on yhdistetty monia asumisen toimintoja, vaatii taitoa saada kalusteet ja suuret ikkunapinnat sijoiteltua toimivalla tavalla. Nolissa ikkunoiden ja ovien sijoittelussa on onnistuttu hienosti toiminnallisuuden kannalta, mutta myös luonnonvalon ja kauniiden metsämaisemien hyödyntämisessä.


Ammattilaiskirjeestä lisää inspiraatiota omien kohteiden toteuttamiseen

Arkkitehdeille ja muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu uutiskirjeemme tarjoaa ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleita, tietoa tuoteinnovaatioista ja -kehityksestä sekä mielenkiintoisia referenssikohteita.

Muita mielenkiintoisia referenssejämme