HELSINKI – HARTELA: Heka, Kirvesmiehenkatu 2

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n eli tuttavallisemmin Hekan uudeksi maamerkiksikin tituleerattu talokompleksi valmistui Helsingin Herttoniemeen osoitteeseen Kirvesmiehenkatu 2 vuonna 2019. Tyhjälle teollisuustontille noussut ketjumainen 5–8 kerroksinen talo ei ole aivan tavanomaisimmasta päästä ja kokonaisuuden kruunaa eteläisessä päässä kohoava peräti 13-kerroksinen tornitalo.

Miltei pienimuotoista kyläyhteisöä muistuttava kohde sisältää 178 vuokra-asuntoa sekä luonnollisesti paljon varastotilaa, yhteisiä saunoja ja asukkaiden käytössä olevan kerhohuoneen. Osa asunnoista on varustettu myös lasitetuilla parvekkeilla. Tornitalossa parvekkeet on liikennemelun vuoksi korvattu viherhuoneilla.

PihlaPro toimitti ja asensi kohteeseen 172 kpl kiinteitä ikkunoita, 653 kpl MSE-ikkunoita ja 123 kpl 1-lehtisiä parvekeovia.

Ammattilaiskirjeestä lisää inspiraatiota omien kohteiden toteuttamiseen

Arkkitehdeille ja muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu uutiskirjeemme tarjoaa ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleita, tietoa tuoteinnovaatioista ja -kehityksestä sekä mielenkiintoisia referenssikohteita.

Muita mielenkiintoisia referenssejämme