ESPOO – SKANSKA: As Oy Espoon Pyyntitie 1 B

Espoon Matinkylään rakennetaan paraikaa runsaasti. Länsimetron myötä alueesta on tullut kasvava kaupunkimainen alue. Rakenteilla on muun muassa uimahalli, jäähalli, asuintaloja ja toimistotiloja.

Asunto Oy Espoon Pyyntitie 1 B on hyvä esimerkki alueen näyttävistä rakennushankkeista. Skanska Talonrakennus Oy:n kerrostalokortteli kohoaa Matinkylän metroaseman ja kauppakeskus Iso-Omenan läheisyyteen. Kymmenkerroksisessa talossa on yhteensä 52 asuntoa ja kaksi katutason liiketilaa. Rakennus on osa korttelia, johon kuuluu kaksi muuta kerrostaloa ja parkkihalli.

Kaikissa kortteliin valmistuvissa taloissa on PihlaPro ikkunat ja parvekeovet. Kuten rakentamisessa yleisesti, materiaalien ja tavaroiden oikea-aikainen toimittaminen on erityisen tärkeää.

-Ikkunoiden ja ovien oikea-aikainen toimittaminen on meille todella tärkeää. Ikkuna-asennusten jälkeen rakennuksen olosuhteet saadaan kuivumisen ja muiden rakennusvaiheiden kannalta asianmukaisesti, vastaava työnjohtaja Teemu Kouri Skanska Talonrakennus Oy:stä sanoo.

Asuntojen reilun kokoiset ikkunat, vaalean ja tumman vaihtelu julkisivussa ja kivijalan graafinen betoni luovat yhdessä varsin tyylikkään kokonaisuuden. Asumisen laatuun on panostettu koko kortteli huomioiden. Pihakannen alla sijaitseva autohalli tuo käytännöllisyyttä ja helppoutta pysäköintiin. Palvelut ovat kiven heiton päässä ja talojen taakse muodostuu suojainen sisäpiha.

Ikkuna-ja parvekeovien asennusten valmistuttua päästään sisätöiden kanssa vauhtiin. Pääasiassa kaksioista ja kolmioista muodostuva As Oy Pyyntitie 1B rakennetaan erityisesti täyttämään senioreiden vuokra-asuntotarvetta.

-Rakentaminen on sujunut suunnitelmien mukaan ja kaiken pitäisi olla 2019 lopulla valmiina, Kouri toteaa.

Ammattilaiskirjeestä lisää inspiraatiota omien kohteiden toteuttamiseen

Arkkitehdeille ja muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu uutiskirjeemme tarjoaa ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleita, tietoa tuoteinnovaatioista ja -kehityksestä sekä mielenkiintoisia referenssikohteita.

Muita mielenkiintoisia referenssejämme