Teksti: Jaana Haapaluoma-Höglund

PihlaPROn avaintekijät: Jarkko Hietala – ”On tärkeää jutella muustakin kuin työasiasta”

Projektipäällikkö Jarkko Hietala, 28, on koulutukseltaan puuinsinööri. PihlaPROssa hän työskentelee kahden itselleen rakkaan asian parissa: puun ja ihmisten.

”Olen aina tykännyt rakennella puusta kaikenlaista. Puu on ekologinen ja mukava materiaali. Kouluttauduin puutekniikan insinööriksi, ja opiskeluaikana tein itselleni puusta sängyn, kaapin, hyllyn ja TV-tason. Yksi syy tulla PihlaPROlle töihin oli päästä tekemään töitä minulle luontevan materiaalin parissa – onhan ikkunoista yksi kolmasosa puuta.

Projektipäällikkönä tapaan asiakkaita, kuuntelen heidän toiveitaan, lasken tarjouksia ja toimin linkkinä asiakkaiden ja tuotannon välillä. On tärkeää tiedostaa projektikohteiden erilaiset vaatimukset ja miettiä yhdessä asiakkaan kanssa, millaiset ikkunat kohteisiin on mahdollista toteuttaa. Tähän tarvitaan puutekniikan ja lasituksen ymmärtämistä. Sitä käytiin läpi jonkin verran jo opinnoissa, ja PihlaPROlla olen syventänyt osaamistani. Olen koko ajan vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa, kerron ja kyselen lisää.

Olen aika rauhallinen henkilö. Se sopii työhöni hyvin. Täytyy osata mietiskellä rauhassa, mitä kannattaa tehdä.

Projektipäällikkönä saan työskennellä puun lisäksi toisen itseäni kiinnostavan asian parissa: pidän nimittäin ihmisten kanssa työskentelystä. Parasta on, kun pääsee tapaamaan asiakkaan ihan kasvotusten. Nykyisin myös Teams-tapaamiset ovat yleistyneet. Niissä hyvää on tehokkuus, sillä matkustamiseen ei kulu työaikaa.

Asiakkaan kanssa on aina hyvä jutella jostakin muustakin kuin työasiasta – se keventää tunnelmaa. Samalla tutustuu asiakkaaseen hieman paremmin, ja hänen on jatkossa helpompi ottaa yhteyttä minuun päin. Juttelen mielelläni vaikkapa kaksivuotiaasta ranskanbulldogistani, Brunosta. Myös urheilu kuuluu kiinnostuksen kohteisiini, ja äänikirjoina kuuntelen elämäkertoja.

Asiakkaiden lisäksi tärkeitä ovat työkaverit. Minut on otettu PihlaPROlla hyvin vastaan, kaikki ovat mukavia tyyppejä. Koska olen uusin PihlaPROn projektipäälliköistä, minulla on ollut paljon opittavaa.  On ollut hienoa saada kokeneemmilta apua ja huomata, että koko Pihla-konsernissa on osaava henkilöstö. Jos ei itse osaa vastata asiakkaan kaikkiin huoliin, meiltä löytyy varmasti ammattilainen, joka osaa auttaa.

Yhdessä porukassa me tätä teemme. Vaikka kaikilla on omat asiakkaat ja projektit hoidettavana, tavoite on kaikilla sama: että menestymme yrityksenä.

Palkitsevinta on, kun saa asiakkailta hyvää palautetta tuotteesta tai palvelusta. Se kertoo siitä, että asiakas on saanut meiltä lisäarvoa, jota hän ei olisi ehkä muualta saanut. Silloin PihlaPRO on onnistunut yrityksenä, ja olen itse onnistunut henkilökohtaisesti. Toisaalta arvostan sitäkin, että asiakas antaa rohkeasti palautetta jostakin kehitettävästä asiasta.

Jos ei tiedä, että jossakin on kehitettävää, niin ei sitä voi parantaakaan.”