Pihla Group investoi teollisen rakentamisen osaamiskeskukseen Kannuksessa

Ministeri Mika Lintilä vihki käyttöön uudistetun tuotantolinjan PihlaPROn Kannuksen tehtaalla.

Kannuksen ikkuna- ja ovitehdas on Pihla Groupin teollisen rakentamisen osaamiskeskus, joka on keskittynyt palvelemaan erityisesti rakennusliikkeitä. Maan suurimpana ikkunoiden ja ovien valmistajana yhtiö on investoinut johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti Kannuksen tehtaan kehittämiseen.

Viimeisin uudistus sisältää muun muassa täysin automaattisen puuosalinjan ikkunoiden ja ovien karmien valmistukseen. Noin kahden miljoonan euron investointi parantaa tehtaan kilpailukykyä merkittävästi, minkä lisäksi se toteuttaa kestävää kehitystä käytännössä säästämällä energiaa ja puuta.

Tehtaalla on suuri alueellinen merkitys

Perjantaina 3.9. uuden tuotantolinjan käyttöön vihkinyt elinkeinoministeri Mika Lintilä korosti investoinnin olevan merkittävä useassakin mielessä. Suomalaiseen ammattiosaamiseen luotetaan ja Kannuksen tehdasta halutaan kehittää pitkällä tähtäimellä.

Vuodesta 1939 toiminut tehdas on tänä päivänä moderni ja kilpailukykyinen tuotantolaitos, joka on iso työllistäjä paikkakunnalla ja alueellisesti. Se luo menestystä tavarantoimittajille, palveluyrityksille ja alan ratkaisutoimittajille, jotka osaltaan vahvistavat maakunnan elinvoimaa.

Paikalla tilaisuudessa ministeri Lintilän lisäksi oli Kannuksen kaupunginjohtaja Jussi Niinistö sekä PihlaPROn tehtaan tehdaspäällikkö Risto Huhtakangas. Pihla Groupin toimitusjohtaja Antti Vuonokari, operatiivinen johtaja Reijo Vähätiitto sekä liiketoimintajohtaja Minna Keränen olivat myös mukana juhlistamassa tilaisuutta tehtaan väen mukana.

Rakennusteollisuuden luottokumppani

Pihla Groupin toimitusjohtaja Antti Vuonokari totesi Kannuksen tehtaalla tehdyn vuosikymmenten aikana oikeita asioita. Rakennusalan luottamus on saavutettu päättäväisyydellä ja sitkeydellä, jotka ovat kantaneet yli suhdannevaihteluiden.

– Käytännössä luotettavuus tarkoittaa tuotteiden hyvää saatavuutta ja toimitusaikojen pitämistä. Osansa on myös uusien tuotteiden kehittämisellä. Esimerkki siitä on suuren kysynnän kohdannut antenni-ikkuna, joka ratkaisee mobiililaitteiden kuuluvuusongelman sisätiloissa.

– Luottamus rakentuu myös pitkäaikaisen kumppanuuden kautta. Se vaatii teollisen asiakkaan tarpeiden syvällistä ymmärtämistä ja niihin vastaamista paitsi prosessien myös asiantuntemuksen osalta, Vuonokari sanoo.

Vastuullisuus on osa toimintaa

Antti Vuonokari kertoo vastuullisuuden olevan kiinteä osa yrityksen tavoitteita ja toimintaa. Henkilöstön, ympäröivän yhteisön ja koko yhteiskunnan hyvinvointi vaatii kestävän kehityksen mukaisia päätöksiä.

Käytännön toiminnassa se esittäytyy esimerkiksi hyväntekeväisyystyönä kyläkoulun ja vanhusten hyväksi. Vastuullinen toiminta eri muodoissaan on saanut vastakaikua myös kaupungin johdolta, ja yhteistyö tehtaan suuntaan on ollut aina erittäin hyvää.

– Tuotannossa puolestaan uuden tuotantolinjan edustama energian ja materiaalien säästö tuo myös liiketoiminnallisia etuja. Raskaiden töiden automatisointi taasen tarjoaa henkilöstölle mahdollisuuden ammatilliseen kehitykseen toisissa tuotantotehtävissä.

– Vastuullisen toiminnan kautta voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden vastuullisiin valintoihin, mikä on rakennusteollisuudelle ja heidän loppuasiakkailleen yhä tärkeämpää.

Lisätiedot:
Antti Vuonokari, toimitusjohtaja, Pihla Group Oy, p. 040 9030 751, antti.vuonokari(at)pihla.fi
Minna Keränen, liiketoimintajohtaja, Pihla Group Oy, puh. 040 563 1270, minna.keranen(at)pihla.fi