Oppisopimuskoulutus toi vakituisen työsuhteen ja huipputekijän Eskolan tehtaalle

Vastikään tutkintotodistuksen saaneen ja vakituisen työsopimuksen allekirjoittaneen Essin, 22, matka meille PihlaPROlle työntekijäksi on loistava esimerkki opiskelun ja työelämän yhdistämisestä. Essi valmistui puusepäksi Keski-Pohjanmaan ammattioppilaitoksesta Kpedusta oppisopimuskoulutuksen kautta. 

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija pääsee nopeasti työnelämään kiinni. Essi aloitti vuoden perusopintojen jälkeen Eskolan tehtaalla, ja on työskennellyt täysipäiväisesti opintojen ohella tutkintoaan suorittaen tammikuusta 2021 alkaen. Opinnot saatiin päätökseen viiden eri näyttövaiheen kautta huhtikuussa 2022, jonka jälkeen Essi palkittiin sekä puusepän tutkintotodistuksella että vakituisella työsopimuksella. 

Tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat nuoresta iästään huolimatta Essillä hyvin selvät. Poikkeuksellisesti häntä kiehtoo enemmän maaseutu kuin kaupungin syke, ja hän haluaakin asettua aloilleen omalle kotiseudulleen, rakennuttaa talon, jota hän kutsuu mökiksi, ja nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta metsien keskellä koiransa kanssa. Lyhyt työmatka Eskolaan myös houkuttaa. Opiskelujensa kautta moniosaajan taidon saaneen Essin tarkoitus on kehittää omaa osaamistaan vielä lisää, ja tuotannon työt tekeväiselle Essille tuntuvat mielekkäiltä pitkällä aikavälillä. Eskolassa on myös hyvä henki ja Essi on tuntenut olevansa tervetullut porukkaan. 

”Kyllähän täällä tekemistä riittää, ja haluan oppia vielä paljon”, Essi kertoo. 

Työnjohtaja ja Essin esihenkilö Jouni Haapalehto on todella iloinen siitä, että Essi on tullut jäädäkseen. Oppisopimuskoulutus on todella merkittävä väylä työllistämiseen tänä päivänä. 

”Essi on ensimmäisiä valmistuneita, ja tälläkin hetkellä meillä on useampi muukin henkilö työssä oppimassa oppisopimuskoulutuksen kautta”, Jouni kertoo. ”Yhteistyö koulun kanssa sujuu mutkattomasti, ja on ilo nähdä, että nuoretkin haluavat nopeammin työelämään”, hän jatkaa. 

Oppisopimuskoulutus onkin hieno mahdollisuus niille, jotka haluavat päästä mahdollisimman nopeasti töihin, ansaita rahaa ja saada tärkeitä työelämätaitoja. Verkostot ja työkokemus ovat tärkeitä valttikortteja valmistuneille, ja Essikin kokee, että oppisopimuskoulutuksesta on ollut pelkästään hyötyä hänen osaamiselleen, työelämätaidoilleen ja tulevaisuudensuunnitelmille. 

Onnea tutkinnoista, tsemppiä tulevaisuudensuunnitelmille ja -haaveille ja ennen kaikkea aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikki valmistuneet!

Kuvat: Kpedu / Caroline Monje Morales