Maaliskuun Gubbe-terveiset

Gubbe-terveiset ovat jälleen täällä! Maaliskuussa kummivanhuksemme Eeva sekä Aune pääsivät nauttimaan upeista kevätkeleistä Gubbejensa kanssa. Jännitystä oli myös ilmassa, sillä Eeva sai itselleen uuden Gubbe-sydänystävän.

Osallistuimme viime vuonna vanhuspalveluyritys Gubben onnellinen vanhuus -kummitoimintaan, jonka avulla autetaan yksinäisiä vanhuksia ja työllistetään nuoria merkityksellisen työn pariin.

Yrityksemme kummivanhukset ovat 86-vuotias Eeva sekä 84-vuotias Aune. Heidän Gubbe-sydänystävinään toimivat 16-vuotias Ella ja 24-vuotias Vilma. Alta voit lukea ilahduttavat terveiset Eevan ja Ella, sekä Aunen ja Vilman tapaamisista helmikuun ajalta.

Kummivanhus Aune ja Vilma-Gubbe

Maaliskuu, eli ensimmäinen virallinen kevätkuukausi tarjosi aurinkoisia säitä, vaikkakin perinteinen takatalvi pääsikin hetkeksi yllättämään. Kevätauringosta nauttivat yhdessä myös kummivanhuksemme Aune sekä Vilma-Gubbe.

Keväiset päivät toivat suurta iloa Aunelle, kun he pääsivät Vilman kanssa nauttimaan reippaista lenkeistä auringonpaisteessa. Kuun ohjelmaan kuului ulkoilun lisäksi myös kuulumisten vaihtoa sekä kahvittelua jo perinteiseen tapaan. Vilman mukaan Aune on ollut puhelias ja erittäin pirteä oma itsensä sekä aina ilahtunut Vilman nähdessään.

Loppukuusta Aune harmittavasti kaatui kotonaan ja joutui sairaalaan. Kaatumisesta selvittiin onneksi säikähdyksellä, mutta hän joutui kuitenkin jäämään sairaalaan hetkeksi vuodelepoon. Koronatilanteen takia ystävykset päättivät loppukuun ajan pitää yhteyttä turvallisesti puhelimitse soitellen. Kaksikko toivoo kuitenkin pääsevänsä pian tapaamaan taas kasvotusten!

Kummivanhus Eeva ja Ella-Gubbe

Maaliskuu toi mukanaan hieman haikeita uutisia, sillä uudet tuulet ja työharjoittelu puhalsivat yllättäen Liia-Gubben Kajaanista toiseen kaupunkiin. Ystävyys Eevan ja Liisan välillä ei suinkaan päättynyt, sillä kaksikko aikoo jatkossa pitää yhteyttä puhelimitse.

Maaliskuun alussa Eeva kuitenkin tapasi uuden ihastuttavan Ella-Gubben, joka jatkaa viikoittaisia vierailuja Eevan luona. Eeva oli hyvin iloinen ja ylpeä Liisan uusista haasteista, sekä kovin otettu siitä, että hän saa vielä toisenkin uuden ystävän!

Kuukausi alkoi kaksikolla odottavissa tunnelmissa, kun Eeva ja Ella pääsivät tutustumaan toisiinsa. Pienen alkujännityksen jälkeen kaksikko huomasi tulevansa loistavasti juttuun ja heti ensimmäisellä kerralla he kävivät ulkoilemassa ja tutkivat Eevan vanhoja valokuvia tutustumisen lomassa. Ellan mukaan juttua on riittänyt tapaamisilla niin paljon, että aika on meinannut loppua kesken. Eevan on ollut iloinen ja pirteä oma itsensä ja nauttinut kovasti uuden ystävän ulkoilu- ja kahvitteluseurasta. Eeva päivittelikin sitä miten aika lentää aina tapaamisilla kuin siivillä!

Ella on kummivanhuksemme Eevan uusi Gubbe.

Olemme erittäin onnellisia, että voimme Gubben kautta mahdollistaa näin lämpimät ja arvokkaat kohtaamiset kummivanhuksillemme Eevalle sekä Aunelle ja samalla tarjota Ellalle ja Vilmalle erityisen tärkeän työtehtävän. Toivomme heille yrityksemme puolesta jatkossakin sydämellisiä kohtaamisia ja jäämme odottamaan mitä loppukevät tuo tuollessaan!

Helmikuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Tammikuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Joulukuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä

Marraskuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä

Lisää Gubben Onnellinen vanhuus -kummitoiminnasta voit lukea täältä www.onnellinen-vanhuus.fi/