Määrätietoisesti kestävää huomista rakentamassa

Toimintaamme ohjaa kestävä kehitys ja vastuullinen liiketoiminta. Olemme ainoa ikkunavalmistaja, jolla on kolmannen osapuolen verifioima tuotteen ympäristövaikutuksista kertova EPD-ympäristöseloste.

Me PihlaPRO:lla autamme kumppaneitamme valmistamalla tuotteita, joiden avulla rakennusteollisuus onnistuu tavoitteessaan rakentaa hiilijalanjäljeltään matalia ja energiatehokkaita kohteita. Pienentääksemme toimintamme ja tuotteidemme hiilijalanjälkeä otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme. Osana Pihla Group -konsernia olemme sitoutuneet toimintamalliin, joka pohjautuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Keskitymme ympäristöystävällisyyteen, hyvän työpaikan luomiseen ja vastuulliseen liiketoimintaan, joiden myötä voimme omalla toiminnallamme edistää parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta kaikille.

Olemme sertifioidusti ympäristöystävällisiä

Tavoitteemme on parantaa ympäristöarvojemme tuloksia 5 % vuosittain ja olla täysin hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Olemme hyvä työpaikka

Tavoitteemme on olla alan paras työpaikka, jotta henkilöstömme voi tarjota asiakkaillemme parhaita tuotteita ja palveluita.

Liiketoimintamme on vastuullista

Tavoitteemme on kestävä kannattavuus, joka perustuu kestävää kehitystä tukeviin ratkaisuihin ja innovaatioihin.

Kohti päästötöntä omaa tuotantoa

Olemme sitoutuneet vähentämään tuotantoprosessimme hiilidioksidipäästöjä vuoden 2019 tasosta 50 % vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraaleja olemme vuoteen 2050 mennessä.

Vuodelle 2030 asetetun tavoitteen, 0,94 Co2 ekv kg/yksikkö, saavutimme jo vuonna 2021:

  • 2019: 1,87 Co2 ekv kg/yksikkö
  • 2020: 1,81 Co2 ekv kg/yksikkö
  • 2021:  0,78 Co2 ekv kg/yksikkö

Kohti hiilineutraaleja tuotteita

Tuotantoprosessimme lisäksi mittaamme ja pienennämme jatkuvasti myös tuotteemme hiilijalanjälkeä koko elinkaaren osalta, jotta jokainen valmistamamme ja asentamme ikkuna olisi jo sellaisenaan ympäristöteko.

Pienensimme tuotteemme hiilijalanjälkeä 16,8 % vuosina 2014–2019.

Lue lisää tuotteidemme ympäristövaikutusten minimoinnista »

Olemme sertifioidusti ympäristöystävällisiä

ISO14001:2015 -ympäristösertifikaatin sekä ISO9001:2015 -laatusertifikaatin lisäksi tehtaillamme on käytössä kolmannen osapuolen verifioima ympäristötuotekortti, jolla seuraamme tuotteemme hiilijalanjäljen kehitystä.

Julkaisemme myös vuosittain Ekotase-ympäristöraportin. Siinä esitellään käyttämämme raaka-aineet, tuotantopanokset ja kemikaalit sekä päästöt ja jätteet. Ekotaseessa arvioidaan myös toiminnan vaikutuksia ympäristölle.

Lisäksi kierrätämme 100 % tuotteidemme valmistuksesta ja työmaalla syntyvistä jätteistä. Käytämme vastuullisesti kasvatettua FSC / PEFC -sertifioitua puuta ja valmistamme siitä ensiluokkaisen energiatehokkaita tuotteita, joilla on pitkä elinkaari.

Olemme hyvä työpaikka

Tavoitteenamme on olla alan paras työpaikka, jossa kaikilla on mukava tehdä töitä, yhtäläiset mahdollisuudet kehittyä ja käytössään kattavat työterveyspalvelut. Me voimme hyvin, kun työntekijämme voivat hyvin. Lukuisat jopa vuosikymmeniä kestäneet työurat kertovat osaltaan siitä, että olemme oikealla tiellä.

Henkilökunnan jatkuva kehittäminen ja aktiivinen osallistaminen ovat tapojamme pitää kiinni osaavista tekijöistä, jotta voimme tarjota yhä laadukkaampia ja vastuullisempia tuotteita ja palveluita. Koulutamme ja valmennamme henkilökuntaamme jatkuvasti, koska arvostamme heitä ja heidän rautaista ammattitaitoaan.

Investoimme työturvallisuuteen, sillä asia on ensiarvoisen tärkeä niin meille kuin asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Haluamme, että asiakkaillamme on kanssamme turvallinen olo ja henkilöstömme voi luottaa siihen, että työn tekeminen on turvallista niin tehtailla, työmailla kuin toimistoillakin.

Liiketoimintamme on vastuullista

Kaikki päivittäinen toimintamme työnohjauksesta myyntiin nojaa yrityksen hyvän liiketoiminnan periaatteisiin ja eettiseen ohjeistoon, jota kaikkien työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden tulee noudattaa.

Huomioimme kaikessa toiminnassamme aina rakennuksen, asukkaiden, ympäristön, rakennusmääräysten vaatimukset parhaan kokonaisratkaisun tuottamiseksi. Vaadimme vastuullista toimintaa myös kaikilta toimittajiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme, ja siksi auditoimme säännöllisin väliajoin tavarantoimittajiamme.

Suomen Vahvimmat -sertifikaatin ansainneena yrityksenä luomme voimaa Suomen talouselämään nyt ja tulevaisuudessa. Ansaitsemamme Menestyjä-merkki on puolestaan laadun ja luotettavuuden tae. Luotettavana Kumppanina toimintamme on läpinäkyvää ja siitä saatavilla muita yrityksiä enemmän taustatietoja, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti hankintapäätöksiin.

Kestävän kehityksen tavoitteet

Jotta tavoitteemme hiilineutraaliudesta vuoteen 2050 mennessä toteutuu, olemme osana Pihla Groupia päättäneet keskittyä seitsemään kestävän kehityksen tavoitteeseen. Näiden kautta sitoudumme muuttamaan liiketoimintatapojamme kestävämmän huomisen puolesta. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat kokoelma maailmanlaajuisia tavoitteita, jotka on suunniteltu paremman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi kaikille.

7 tavoitetta, joihin olemme sitoutuneet:

  • Tavoite 3: Terveyttä ja hyvinvointia
  • Tavoite 5: Sukupuolten tasa-arvo
  • Tavoite 7: Edullista ja puhdasta energiaa
  • Tavoite 8: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua
  • Tavoite 11: Kestävät kaupungit ja yhteisöt
  • Tavoite 12: Vastuullista kuluttamista
  • Tavoite 13: Ilmastotekoja

Koko elinkaari ympäristöä kunnioittaen

Tuotantoprosessin lisäksi pienennämme jatkuvasti myös tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Tässä tärkeässä roolissa ovat huolelliset materiaalivalinnat, optimoitu valmistusprosessi ja moderni tuotekehitys.

Lisäksi minimoimme kuljetuksista syntyviä päästöjä sekä kiinnitämme huomiota kierrätettävyyteen niin raaka-aineiden kuin käyttöikänsä päähän tulleiden tuotteiden kohdalla.

Referenssit

Referenssit

Pidämme aina sen minkä lupaamme ja sovitussa aikataulussa. Onnistuneen lopputuloksen takaa projektin hallittu läpivienti suunnittelusta tuotantoon ja logistiikasta asennukseen.

Referenssit
Materiaalipankki

Materiaalipankki

Materiaalipankissa voit tutustua kestävän kehityksen materiaaleihimme, kuten EPD-ympäristötuotekortteihin sekä tehtaidemme ympäristö- ja laatujärjestelmäsertifikaatteihin.

Materiaalipankki