Helmikuun Gubbe-terveiset

Osallistuimme viime vuonna vanhuspalveluyritys Gubben onnellinen vanhuus -kummitoimintaan, jonka avulla autetaan yksinäisiä vanhuksia ja työllistetään nuoria merkityksellisen työn pariin. Meillä on nyt jo neljä kuukautta kummitoimintaa takana ja saimme jälleen ilahduttavia Gubbe-terveisiä helmikuun tapaamisten osalta.

Yrityksemme kummivanhukset ovat 86-vuotias Eeva sekä 84-vuotias Aune. Heidän Gubbe-sydänystävinään toimivat 22-vuotias Liisa ja 24-vuotias Vilma. Alta voit lukea ilahduttavat terveiset Eevan ja Liisan, sekä Aunen ja Vilman tapaamisista helmikuun ajalta.

Kummivanhus Eeva ja Liisa-Gubbe

Helmikuu tarjoili poikkeuksellisen aurinkoisia pakkaskelejä ja jatkuvat valoisammat päivät saivat jo mielen kevääseen. Myös tärkeää juhlapäivää, eli Ystävänpäivää, vietettiin helmikuussa ja sitä juhlistivat myös kummivanhuksemme Eeva sekä Liisa-Gubbe.

Aktiiviset ja iloiset tapaamiset jatkuivat helmikuussa, kun tutut ystävykset jumppailivat, lauleskelivat ja ulkoilivat yhdessä kauniissa talvisäässä. Laskiaistiistaita juhlistettiin yhdessä laskiaispullilla herkutellen. Niille päiville kun Liisa ei pääse Eevaa ilahduttamaan, oli Liisa hakenut Eevalle ison pinon lehtiä luettavaksi, jotta Eevan päivät hurahtaisivat itsekseen hieman mukavammin.

Aurinkoiset päivät ja Liisan iloinen seura ovat pitäneet Eevan mielialan korkealla. Liisat vierailut ovat hänelle viikon kohokohta, sillä silloin hän pääsee ulkoilemaan raittiiseen ilmaan ja lisäksi vielä erityisen hyvässä ja turvallisessa seurassa. Eeva muistaa vieläkin kuinka ennen Liisan tapaamista hän ei ollut päässyt ulkoilemaan yli vuoteen. Onneksi hänellä on nyt Liisa-Gubbe.

Kummivanhus Aune ja Vilma-Gubbe

Helmikuu antoi myös kummivanhuksellemme Aunelle sekä hänen Vilma-Gubbelleen esimakua keväästä kun päivät alkoivat pitenemään ja aurinko paistamaan. Kaksikon kelpasi ulkoilla upeissa keleissä helmikuun aikana.

Aunen kävelykunto on parantunut edelleen yhteisten ystävysten lenkkien ansiosta. Helmikuussa Aune jaksoi jälleen kävellä ilman pyörätuolin turvaa ja hän kertoi nauttivan ulkoilusta Vilman kanssa suunnattomasti – ystävykset odottavatkin innolla keväisiä kävelyretkiä ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi helmikuuhun mahtui myös tuttuun tapaan jumppailuja sekä lempeitä teehetkiä.

Aune on ollut kovin puheliaalla ja pirteällä tuulella helmikuisilla tapaamisilla. Hän nauttii kovasti siitä, että hänellä on ystävä, jolle kertoa tarinoita. Pienet univaikeudet ovat valitettavasti vaivanneet Aunea, mutta lukuunottamatta niitä, hän on voinut mainiosti. Aune kertoi, että pienetkin murheet unohtuvat aina kun oven takaa ilmestyy tuttu Vilma-Gubbe.

Olemme erittäin onnellisia, että voimme Gubben kautta mahdollistaa näin lämpimät ja arvokkaat kohtaamiset kummivanhuksillemme Eevalle sekä Aunelle ja samalla tarjota Liisalle ja Vilmalle erityisen tärkeän työtehtävän. Toivomme heille yrityksemme puolesta jatkossakin sydämellisiä kohtaamisia ja jäämme odottamaan heidän maaliskuun kuulumisiaan.

Tammikuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Joulukuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä

Marraskuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä

Lisää Gubben Onnellinen vanhuus -kummitoiminnasta voit lukea täältä www.onnellinen-vanhuus.fi/