Elokuun Gubbe-terveiset

Elokuussa kummivanhuksemme Aune sekä Eeva nauttivat viileämmistä syksyisistä ulkoilukeleistä. Eeva pääsi jälleen kirjastoon tekemään uusia kirjalöytöjä Ella-Gubben kanssa ja Aune oli kiitollinen Ella -Gubbensa ystävyydestä.

Osallistuimme viime vuonna vanhuspalveluyritys Gubben onnellinen vanhuus -kummitoimintaan, jonka avulla autetaan yksinäisiä vanhuksia ja työllistetään nuoria merkityksellisen työn pariin.

Yrityksemme kummivanhukset ovat 86-vuotias Eeva sekä 84-vuotias Aune. Heidän Gubbe-sydänystävinään toimivat 16-vuotias Ella ja 24-vuotias Vilma. Alta voit lukea ilahduttavat terveiset Eevan ja Ellan, sekä Aunen ja Vilman tapaamisista elokuun ajalta.

Kummivanhus Aune ja Vilma-Gubbe

Elokuussa kummivanhuksemme Aune sekä hänen Vilma-Gubbensa olivat jälleen tapansa mukaan aktiivisissa tunnelmissa ja he pääsivät nauttimaan alkusyksyn raikkaista keleistä helteisen kesän väistyttyä takavasemmalle.

Hyvät ulkoilusäät innostivat ystävyksiä ulkoilemaan ahkerasti, ja Aune onkin ollut onnellinen ja Vilmalle kovin kiitollinen mukavasta ulkoiluseurasta. Juttua on myös riittänyt tuttuun tapaan ja keskustelujen aiheet ovat pyrineet lapsuuden leikeissä, maaseudulla varttumisessa kuin koirissakin. Aune oli myös kertonut Vilmalle siitä, miten yksinäinen hän oli miehensä kuoleman jälkeen yksin asuessaan, kun hoitajatkaan eivät koskaan ehtineet jäädä juttelemaan. Onneksi Aunella on nyt Vilma ystävänään ja seuranaan.

Aune on elokuussa valitettavasti kärsinyt kivusta kädessään ja myös lääkkeet ovat saaneet hänet hieman huonovointiseksi. Vilma onkin kovasti kannustanut Aunea syömään kunnolla ja keitellyt hänelle puuroa, jotta olo paranisi. Kivuista huolimatta Aune on ollut hyvin puhelias ja iloinen oma itsensä. Toivotaan, että kivut hellittävät mahdollisimman pian!

Kummivanhus Eeva ja Ella-Gubbe

Elokuussa kesän helleputki loppui kuin silmänräpäyksessä ja ilman vaihtuivat viileämpään syyskeliin. Tunnelmallisista hämärtyvistä illoista ja rakkaista alkusyksyn säistä yhdessä nauttivat myös kummivanhuksemme Eeva sekä Ella-Gubbe.

Elokuun tuuliset ja sateiset ilmat houkuttelivat Eevaa ja Ellaa viettämään paljon aikaa kirjastossa uusia kirjalöytöjä ja lehtiä ihaillen. Onneksi myrskysäiden tyyntyessä kaksikko oli päässyt myös ulos haukkaamaan happea ja ihastelemaan syksyn ensimmäisiä merkkejä. Kirjastossa seikkailun ja ulkoilun lisäksi ystävysten ohjelmaan kuului tuttuun tapaan myös kahvittelua ja pitkiä juttuhetkiä.

Eeva oli elokuussa hieman normaalia uupuneempi, mutta juttua on onneksi riittänyt ja hymy on levinnyt korviin aina Ellan saapuessa vierailulle. Toivotaan, että syyskuussa energiaa on löytynyt jo enemmän entiseen tapaan!

Olemme erittäin onnellisia, että voimme Gubben kautta mahdollistaa näin lämpimät ja arvokkaat kohtaamiset kummivanhuksillemme Eevalle sekä Aunelle ja samalla tarjota Ellalle ja Vilmalle erityisen tärkeän työtehtävän. Toivomme heille yrityksemme puolesta jatkossakin sydämellisiä kohtaamisia ja jäämme odottamaan mitä syyskuu tuo tullessaan!

Heinäkuun Gubbe -terveisistä voit lukea täältä
Kesäkuun Gubbe -terveisistä voit lukea täältä
Toukokuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Huhtikuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Maaliskuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Helmikuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Tammikuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Joulukuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä
Marraskuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä

Lisää Gubben Onnellinen vanhuus -kummitoiminnasta voit lukea täältä www.onnellinen-vanhuus.fi/