Auringonsuojalasi suojaa kotia häikäisyltä ja liikalämpenemiseltä

Auringonsuojalasi estää kotia ylikuumenemasta ja on tärkeä osa energiatehokasta ja kestävän kehityksen mukaista rakentamista.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu auringonsuojaus säästää asunnon jäähdytyksessä ja lämmityksessä. Ikkunoiden kohdalla fiksu ratkaisu on valita niihin auringonsuojalasi, jonka avulla voidaan estää auringon liikalämmön pääsy asuntoon ja mahdollistaa miellyttävät oleskeluolosuhteet suurienkin ikkunapintojen äärellä myös auringonpaisteella. Auringonsuojalasi hillitsee myös energiankulutusta ehkäisemällä liikalämpenemistä ja vähentämällä siten jäähdytyksen tarvetta.

5 syytä valita Auringonsuojalasi

Auringonsuojalasi on huomaamaton, kestävä ja helppo ratkaisu auringolta suojautumiseen. Oheen listattuna viisi tärkeää syytä valita ikkunaan auringonsuojalasi etenkin niissä tapauksissa, kun ikkuna on suuri ja suunnattuna etelään tai länteen.

1. Auringonsuojalasi estää sisätiloja lämpenemästä auringonpaisteella

Auringonsuojalasin nimensä mukainen tärkein tehtävä on vähentää auringon säteilyn aiheuttamaa sisätilojen lämpenemistä. Asuintiloihin tulevan lämpösäteilyn määrää voi vähentää jopa 40 % Auringonsuojalasin avulla verrattuna tavalliseen ikkunaan. Auringonsuojalasi tekee siis sisätiloissa oleskelusta mukavampaa myös kesähelteillä.

2. Lisää energiatehokkuutta ja säästöjä Auringonsuojalasilla

Ikkunat, jotka ovat varustettu Auringonsuojalasilla vähentävät sisätilojen jäähdytyksen tarvetta ja säästävät näin ollen viilennykseen tarvittavaa energiaa. Auringonsuojalasilla varustetuilla ikkunoilla on tavallisia ikkunoita parempi lämmöneristyskyky eli U-arvo.

3. Auringonsuojalasi vähentää UV-säteilyä sisätiloissa

Asumismukavuuden lisäksi Auringonsuojalasi parantaa myös asumisen turvallisuutta vähentäen haitallista UV-säteilyä sisätiloissa. Sisätiloihin tulevaa UV-säteilyä voidaan vähentää jopa 50 % Auringonsuojalasilla tavalliseen ikkunaan verrattuna. Auringonsuojalasi luo turvaa UV-säteilyä vastaan asukkaille, mutta myös huonekalut ja asunnon pintamateriaalit säilyvät paremmin. Sisätilojen kasveihin Auringonsuojalasilla ei ole negatiivista vaikutusta.

4. Ei enää häikäisyä sisätiloissa

Auringonsuojalasin vaikutuksesta myös sisätiloissa tapahtuva auringon aiheuttama häikäisy vähenee. Tämän häikäisyä ehkäisevän ominaisuutensa vuoksi Auringonsuojalasi soveltuu erinomaisen hyvin oleskelutiloihin kuten olohuoneen ikkunoihin.

5. Vapauksia kodin suunnitteluun ja sisustukseen Auringonsuojalasin avulla

Auringonsuojalasi mahdollistaa entistä suuremmat ikkunapinnat ilmansuunnasta riippumatta. Suuret lasipinnat tuovat enemmän luonnonvaloa, joka on erityisen tärkeää meillä Pohjolassa etenkin syksyn ja talven pimeämpinä kuukausina. Auringonsuojalasi on lisäksi erilaisiin kaihtimiin ja markiiseihin verrattuna hyvin huomaamaton tapa suojautua auringolta ja näin ollen sisustuskin on paljon vapaampaa.

Huomaamaton ja kestävä ratkaisu

Auringonsuojalasi ei ole kalvo lasin pinnassa, vaan auringonsuojalasi muodostaa pinnan lasiin lasin polttovaiheessa. Pinta on suojassa lämpölasielementin sisällä, joten se ei kulu käytössä eivätkä ominaisuudet muutu ajan saatossa. Auringonsuoja ei rajoita huurtumattomien lasien, kaihtimien tai turvalasien käyttöä. Lasiin polttovaiheessa tehty auringonsuojaus on huoltovapaa ja kestää koko ikkunan käyttöiän. Auringonsuojalasi toimii auringonsuojauksen lisäksi myös tehokkaana lämmöneristyslasina.

Auringonsuojalasi ikkunoihin ja parvekeoviin

Auringonsuojalasin voi valita PihlaPROn ikkunoihin ja parvekeoviin. Auringonsuojalasi soveltuu siis kaikkiin yksityisiin ja julkisiin rakennuksiin, avattaviin ja kiinteisiin ikkunoihin, sekä parveke- ja liukuoviin. Auringonsuojalasi on muihin liikalämmön suojauksiin verrattuna kustannustehokas. Auringonsuojalasilla on pieni investointikustannus, sekä elinkaaren aikaiset kustannukset, mutta sen tuomat säästöt jäähdytyskuluissa ja energian säästössä ovat todelliset.

Auringonsuojalasin sävy on vain hieman tavallista ikkunalasia tummempi johtuen sen vähäisemmästä lämmönläpäisevyydestä. Kaikki saman huoneen tai seinän ikkunat ja ovien lasiaukot on suositeltavaa varustaa Auringonsuojalasilla, ettei edes hienoinen sävyero auringonsuojattomaan lasitukseen ole haitaksi.

Oheisissa kuvissa Auringonsuojalasi tai sen paikka tuotteissa on merkitty eristyslasirakenteisiin oranssilla. Jos ikkunassa on myös selektiivilasi, sen paikka on merkitty mustalla.

Kuvaa rakennuksen ulkopuolta

Kuvaa rakennuksen sisäpuolta

Auringonsuojalasi kolmilasisessa avattavassa ikkunassa. Ulkopuitteessa tasolasi, sisäpuitteessa
kaksinkertainen eristyslasi.

Auringonsuojalasi nelilasisessa avattavassa ikkunassa. Molemmissa puitteissa kaksinkertainen
eristyslasi.

Auringonsuojalasi kiinteässä ikkunassa ja parvekeovessa. Kolminkertainen eristyslasi.