Asuntomessu2021t_Lohja_Olemme_mukana

PihlaPRO rakentamassa kestävää huomista Lohjan Asuntomessuilla 2021

PihlaPRO on mukana tämän vuoden Asuntomessuilla. Asuntomessut järjestetään Lohjalla 9.7.-8.8.2021 kauniin Lohjanjärven ympärillä. Ympäristöystävällisyys on yksi messujen kantavista teemoista ja järven rantaan rakennettu Asuntomessualue sekä messukodit onkin rakennettu kestävyysnäkökulma, sujuva arki sekä kokonaisvaltainen hyvä olo huomioiden. 

Ikkunoiden ja ovien koko elinkaari ympäristöä kunnioittaen

Kestävän kehityksen vaatimukset vaikuttavat tulevaisuudessa suomalaiseen rakentamiseen ja asumiseen entistä vahvemmin. Ikkuna- ja ovivalmistaja PihlaPRO on tehnyt viime vuosina paljon kehitystyötä ympäristöasioiden huomioimiseksi, sillä tuotteiden hiilijalanjälkeä on haluttu entisestään pienentää niiden koko elinkaaren ajalta. PihlaPRO onkin todella ylpeä voidessaan vastata omalla toiminnallaan Lohjan Asuntomessujen ympäristöteemaan.

PihlaPROn ikkunoiden ja ovien energiatehokkuutta on parannettu viime aikoina merkittävästi. Ekologisuus on kuitenkin haluttu viedä tuotteiden energiatehokkuutta huomattavasti pidemmälle. Käytännössä ympäristöasiat vaikuttavat kaikkeen materiaalivalinnoista valmistusprosessiin ja tuotekehitykseen.

—Ikkunatuotteen hiilijalanjälki pieneni 16,8 % vuosina 2014–2019. Tehtaallamme on myös käytössä kolmannen osapuolen eli Rakennustietosäätiö RTS:n verifioima ympäristötuotekortti, jolla seuraamme tuotteemme hiilijalanjäljen kehitystä, kertoo Pihla Group Oy:n Teollisen myynnin Liiketoimintajohtaja Minna Keränen.

Ikkunoiden päämateriaalina PihlaPRO käyttää FSC / PEFC -sertifioitua puuta, joka tekee ikkunasta huomattavasti ympäristöystävällisemmän. PihlaPRO käyttää myös Skandinaviassa vesivoimalla tuotettua alumiinia ja käyttää esimerkiksi ainoastaan sertifioitua hiilineutraalia sähköä.

—Tuotekehityksemme tekee jatkuvaa työtä löytääksemme entistä ympäristöystävällisimpiä tuoteratkaisuja ja kehittääksemme vuosikymmeniä kestäviä tuotteita. Vaikkapa kuljetusten osalta käytämme jo osittain hiilineutraaleja ratkaisuja, ja jatkossa tavoitteenamme on hoitaa kaikki logistiikka vastaavilla ilmastokompensoiduilla malleilla, Keränen kertoo.

PihlaPRO on osa Pihla Group Oy:tä, jonka tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 50% vuoteen 2030 mennessä ja olla täysin hiilineutraali 2050.

PihlaPRO ja Asuntomessut 2021 Lohja

PihlaPRO valmistaa ikkunoita ja ovia rakennusliikkeiden ja alan ammattilaisten käyttöön, ja näitä tuotteita onkin nähtävillä Lohjan Asuntomessujen kumppanuuskerrostalokorttelissa. Kumppanuuskortteliin rakentuu TA-yhtiöiden asumisoikeuskerrostalo ja Lohjan vuokra-asuntojen vuokrakerrostalo, minne PihlaPRO on toimittanut ikkunat sekä parvekeovet.

TA-asumisoikeustalo on ekologinen ja laadukas kuusikerroksinen talo, jossa on 34 energiatehokasta asumisoikeusasuntoa. Lovan vuokrakerrostalo on myös kuusikerroksinen talo, jossa on 36 asuntoa. Molemmat rakennukset ovat rakennettu energiatehokkaasti ja ne sijaitsevat aivan Hiidensalmen rannan tuntumassa.

Asuntomessut2021 Lohja_TA-Asumisoikeus Oy
Kuva: Sahapiha 6, TA-Asumisoikeustalo. Asuntomessut.

PihlaPRO on esillä seuraavissa Asuntomessukohteissa:

  • Kohde 22, 23, 24: Sahapiha 6 – TA-Asumisoikeus Oy
  • Kohde 19, 20, 21: Sahapiha 4 – Lova – Lohjan Vuokra-asunnot